dilluns, 17 de juny del 2013

ACTIVITAT FINAL DE CLASSE

Aquest vídeo em sembla molt interessant per treballar conceptes com el respecte, el companyerisme, el treball col.laboratiu i cooperatiu, i l’ajuda.


Primer de tot, tots sabem que en qualsevol classe i qualsevol curs, cada nen i nena es desenvolupa a un ritme diferent, i més creixen i és es nota aquesta diferència. Per tant, en una seqüenciació didàctica, en primer lloc, presentaria aquest vídeo als alumnes de 5è perquè refleccionin de manera individual i després puguin intercanviar idees, pensaments, opinions i emocions sobre el tema.

En segon lloc, com a tutor, i per orientar i guiar la conversa, introduiria algunes preguntes tipus “ En aquestes circuntàncies, què haurieu fet vosaltres”, “Penseu que l’infant ha actuat correctament?, “Perquè?”, “Què us sembla el fet de que les altres persones el vinguin a ajudar?”, etc.

En tercer lloc, proposaria una activitat relacionada amb la meva assignatura (aquests temes s’han de poder treballar de manera transversal, a través de les diferents àrees), com per exemple, algun problema de matemàtica que haurien de resoldre en petit grup de 4-5 persones, de manera cooperativa, i trobar-ne la solució.

Al final, es faria un petit debat sobre les diferents aportacions, i es tornaria a parlar del perquè resulta més enriquidor i efectiu treballar conjuntament.

Tot això, amb l’objectiu de fomentar la idea de cooperació, reforçar el sentiment de companyerisme i propiciar l’ajuda a través de la interacció entre els alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada