dilluns, 17 de juny del 2013

REFLEXIÓ FINAL

Quins elements consideres “Claus”, o més destacables, de la formació rebuda en aquesta assignatura? Motiva la teva resposta.

Primer de tot, el que més em va marcar és la manera de començar i acabar les classes, lo qual em va demostrar que no calia cridar, fer gestos desmesurats, adaptar una postura inadequada, quan amb un simple vídeo o joc, lligat amb l’assignatura, es pot cridar l’atenció de més de 60 persones.
Un punt molt important, segons el meu punt de vista, ja que ens enfrontem moltes vegades, com a mestres, a situacions de moviments i desatenció a la qual hauríem de remediar trobant algunes solucions que no vagin en contra de la salut del docent.

En segon lloc, també m’ha semblat molt útil i molt significatiu parlar de les estratègies d’aprenentatge en el sentit en que, com a mestres, cada dia hauríem d’elaborar activitats adaptades a les necessitats, capacitats i interesos dels infants. D’aquesta manera, és el nostre deure i objectiu conèixer els nostres alumnes a través d’exercicis basats en la seva pròpia expriència i sobre la reflexió, mitjançant, sempre, activitats significatives i amb l’objectiu de crear una comunitat  on cada individu pugui conèixer a l’altre; conèixer al seu mestre; amb la finlaitat de propiciar un ambient agradable, de confianza, seguretat, i sobretot, positiu.

Seguint la mateixa filosofia, el concepte de comunitat d’aperenentatge ha sigut per mi un dels termes “claus” d’aquesta assignatura, ja que he realitzat que la família no pot estar separada de l’escola. Tots representen agents educatius imprescindibles en el desenvolupament integral de l’infant, per tant, perquè tot funcioni, hem d’anar a la mateixa, hem de treballar conjuntament en l’educació dels nostres/as fills i filles.

Finalment, un altre aspecte que em sembla esèncial, és el tractament de les emocions, en el sentit en que, crec, malauradament, que no es treballen prou a les escoles. Sembla com un element segundari, quan, justament, és el que ens fa viure i avançar a la vida.

Tots necessitem expressar les nostres emocions, dir el que sentim en cada moment, i la veritat és que a molt de nosaltres ens va costar expressar el que sentime, davant de tothom, durant una activitat que vam realitzar a classe.


Per tant, és un element que penso tenir en compte quan sigui mestre, a més de fomentar el treball i actvitats cooperatives i propiciar el concepte de comunitat d’aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada